Wikipedia

Rezultatele căutării

sâmbătă, 22 aprilie 2017

Literatura din călimară, vol. I- Note de lectură

Antologia de creație literară:
LITERATURA DIN CĂLIMARĂ, volumul I
Editura Scriitorilor, Brăila 2017
Note de lectură
         Într-o lume în care subiectul și obiectul cunoașterii par a se fi îndepărtat, scriitorul, poet sau prozator, își centrează atenția asupra eului, într-un mod în care fiecare își caută propria cadență pentru a intra în armonie cu universul. În acest context, conștiința umană își asumă reprezentările și omul încearcă soluția salvării, aceea a unicității noastre în Marele Tot, noi toți ca unică ființă.
         
          Cuvintele, ivite din călimară, dau sensuri metaforice, emoționale și vizionare lumii, configurând realitatea imediată în spațiu și timp, într-un mod distinct, precum nestematele într-un singur colier, iar noi toți, cu o forță imensă, prin puterea gândului și a conștiinței noastre, accedem la Marele Tot, căruia îi aparținem și îi transfigurăm imaginea în multiple și sensibile fațete.
         Astfel suntem ceea ce gândim, iar lumea noastră este așa cum o configurăm la nivelul conștiinței, dar și al sensibilității noaste.
         Încercăm să descifrăm și să reconstituim Umanitatea la nivel rațional, obiectiv, dar și în suprasensibil, emoțional, prin scrierile noastre, în care așezăm căutarea inefabilului și regăsirea Sinelor noastre, demnitatea, exuberanța ori tristețea, curajul neclintit de a fi, încrederea în propria conștiință și capacitate de a schimba lumea.
                                                     Prof. Florica Pățan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii,păreri...

Important!

Anunț!

Dacă a scrie este o pasiune pentru tine și dorești să apari pe acest blog, trimite textele tale și o fotografie de profil aici:

Pentru un text care dorești să fie publicată orice altă fotografie este permisă publicarea doar dacă fotografia respectivă este realizată de tine.
Nu îți face griji de nivelul la care te afli în taina scrisului!